Svmmeskulen
Bilder 92-
Avisa Kontakt

Svmmeskulen til svmmegruppa

Svmmeskulen flger Norges Svmmeforbund sin opplringsplan.

Svmmeskulen er fra barn fra 1 klasse og oppover.
Norges svmmeskule har 9 niv der det starter med vannmerke og gr opp til haimerket.
Det er 2 kurs runder i ret, pmelding i Desember og Juni.
Hres dette akutelt for ditt barn? Ta gjerne kontakt med:
Tonje/ epost
Geir Sverre/ epost

Vann

Vannmerkekursene fokuserer p de grunnleggende velsene for vanntilvenning. Kurset er for elever som ikke har noen erfaring i vann tidligere, og mange av klubbene tilbyr dette kurset fra 4-5 rs alder. Det er p dette kurset man skaper grunnlaget for lring av de fire kjernefunksjonene 'Dykke', 'Flyte', 'Gli' og 'Fremdrift'.

Lringsml

1. 'Frakte' et svmmebrett som ligger i vannflaten gjennom bevegelser med armene, men uten berre det. Eleven m frakte brettet minst frem meter uten berre det.

2. St i hoftedypt vann og la en partner sprute vann p seg. Det er lov beskytte seg med armene, men ikke snu seg vekk. Eleven m la seg sprute p i minst 15 sekunder, og hendene skal ikke holdes foran ansiktet.

Hval

Hvalmerkekursene fokuserer p kjernefunksjonen 'Dykke', som innebrer at man skal kunne dykke kroppen under vann. For lre svmme m eleven kunne oppholde seg under vann - dykke, og orientere seg der. Dette innebrer ogs at man kan kontrollere pustingen: puste inn - dykke under - se og orientere seg - komme opp - puste ut og inn.

Lringsml

Kombinere hopp fra bassengkanten - dykke - orientere seg under vann - hente gjenstander til overflaten.

Skilpadde

Skilpaddekursene fokuserer p kjernefunksjonen 'Flyte', som innebrer at man opplever oppdriften i vannet. Den bevisste opplevelsen av at vannet 'brer' kroppen er helt sentral i svmmeopplringen. Flytingen pvirkes av kroppens holdning, og ikke minst pusting. Forutsetningen for flyte er at mest mulig av kroppen er under vann. Derfor flger flyting etter dykking.

Lringsml

Flyte som en pil p magen og p ryggen, med armene strukket frem, i minst 15 sekunder p hver side.

Pingvin

Pingvinkursenefokuserer p kjernefunksjonen 'Gli', som innebrer at man flyter i bevegelse,enten under vann eller i overflaten. Det gir eleven mulighet til erfarevannets motstandskraft. gli forutsetter at eleven kan holde pusten og flyte.

Lringsml

Kombinere aktivitetene hoppe - flyte opp - innta linjeholdning p magen i vannflaten- gjre crawlbeinspark med armene strukket frem - dreie over p ryggen - gjrebeinspark i linjeholdning og puste.

Selungen

Selungenkursenefokuserer p kjernefunksjonen 'Fremdrift', som innebrer at man skaperfremdrift i vannet ved hjelp av arm- og beinbevegelser. Mlet er nyttemotstandskraften i vannet slik at bevegelsene frer til fremdrift.

Lringsml

Stupe uti p dypt vann - svmme 12,5 meter p magen - skifte retning - svmme2-3 meter mot startstedet - stoppe - flyte i 30 sekunder - svmme p ryggentilbake til utgangspunktet.

Sel

P Sel-kurset har man fokus p svmmeartene crawl og rygg. Disse svmmeartene har deltakerne lrt grovkoordinert p begynnerkursene. P dette nivet tar vi det et steg videre, og arbeider med velser som gjr at deltakerne skal kunne svmme crawl og rygg finkoordinert.

1. Kunne svmme crawl og rygg finkoordinert
2. Kunne varsle om hjelp (1-1-3), benytte forlenget arm og kaste redningsline/livbye

Sjlve

P Sjlve-kursethar man fokus p lre bevegelsen i bryst og butterfly (delfinbevegelsen).Deltakerne har lite erfaring med dette fra begynnerkursene, s det er viktig arbeide med det grunnleggende p dette nivet.

Lringsml

1. Kunne utfre bryst- og butterflybevegelsen (delfinbevegelsen)
2. Kunne utfre overlevelsesflyting og H.E.L.P.-stillingen (flyteteknikk ikaldt vann, med redningsvest)

Delfin
P Delfin-kursethar man fokus p lre teknikk i bryst og butterfly. Fra Sjlve-kurset hardeltakerne ftt erfaring med delfinbevegelsen, som kjennetegner bde bryst ogbutterfly. P dette nivet skal deltakerne f mer kjennskap medsvmmeteknikkene i bryst og butterfly slik at de mestrer disse grovkoordinert.

1. Kunne svmme bryst og butterfly grovkoordinert
2. Kunne svmme med klr og tr vannet

Hai

P Hai-kurset harman fokus p medleysvmming. Dette oppsummerer de ferdigheter og teknikker manhar lrt p de foregende kursene. Medleysvmmingen setter sammen de firesvmmeartene i rekkeflgen butterfly, rygg, bryst og crawl. P dette nivetskal deltakerne videreutvikle undervannssvmmingen, startene og vendingene.

1. Kunne svmme medley
2. Kunne utfre undervannskick, starter og alle vendinger med god teknikk