G13: Husnesgjengen p B Cup

I pinsehelga er Trio G13-2 og -3, som vi heiter i serien, med p B Cup, eller B Sommarland Cup, om ein vil. Dette er gutane fr Husnes og Herysund og vi stiller 15 'mann' og eitt lag p cupen. Ein stor andel foreldre er med og gjengen bur p hytte p Lifjell, s dette har vore teambuilding for bde store og sm.

Landskamp og hyttekos.
B Sommarland Cup er ein hveleg stor cup, som trekkjer til seg lag fr bde vest og aust. I r var over 160 lag med, og vr klasse var den strste med 22 deltakande lag. Det betyr at banane er litt spreidd utover, slik at det vert litt kyring i mellom.
'
Ankomst B fredag kveld og folk kom raskt i orden i ei stor og flott hytte. Kvelden gjekk med til grillkos, landskamp og generelt god stemning med hg adrenalnfaktor p gutane. Men dei var flinke kome seg i seng i skapeleg tid. Og det var bra, for allereie kl halv ni p laurdagsmorgonen var frste kamp sett opp. Den gjekk p ein flott grasbane p Hrte, 5 km unna B sentrum. Mostandar var Kongsberg 1, som fr sesongen hadde sltt saman 3 lag ved overgangen fr barnefotballen. Vi gjekk ut i fr at desse ville vera hakket sterkare enn vre karar, men i frste omgang gjorde gutane frehandsbekymringane til trenarane til skamme. For vi var fullt p hgde og hadde fleire sjansar til score. Mohammed avblst for hrfin offside, Elias leine gjennom og eit godt skot av Vegar, var vre beste tilbod. Men nettkjenning fekk vi ikkje, og i staden fekk Kongsberg 1-0 fr pause, d ein av vre ikkje hang med. 6 bytter i pausen, men likevel var ogs resten av kampen jamn i spel. Men ikkje framom ml, for Kongsberg var uhyre effektive og scora p alle sine store sjansar. Dermed endte det 0-4.
D var ikkje neste kamp fr kl 17.20 p ettermiddagen, alts mange timar tilgjengeleg for ein tur i Sommarland. Gutane bada til dei var bl p leppene, sjlv om utetemperaturen var p mars-niv og det regna som skulle vi vore heime p Vestlandet.
Ny kamp, denne gong mot Oslo-laget Hauketo fr sndre Nordstrand. Vi hadde ftt tips p frehand (vr spion og kampanalytikar Brage fornektar seg ikkje) om ein lynrask spiss, og han brukte berre 20 sekund p presentere seg. Han sprang fr alt og alle og scora. Etter det tok vi over og hadde fringa i kampen. Gode sjansar skapte vi ogs, men til slutt var det litt flaks som skulle til d vi utlikna. Langskot fr Mohammed, som keeper glapp inn. Fullt fortent. Og vi trkka p vidare og eit stykke ut i andre omgang gjekk vi ogs i fring d igjen Mohammed pirka den inn, etter sjansebonansa i feltet. Men med siste spark p ballen utlikna Hauketospissen med eit godt frispark fr 15 meter. Surt, men flott innsats av gutane.

Sndag morgon var det dyst mot Brumslaget Jardar. Der har vi faktisk ein p laget som fungerte som informant, d han har slekt i omrdet og har tilbragt feriar der. Jardar var eit fintspelande lag, som vi var fullt p hgde med, lenge. Men s vart det eit baklengs fr pause, og tre nye etter, slik at det endte 0-4. Nok ein kamp der vi stort sett er jamn med motstandaren, men ikkje lukkast i siste trekket framme, og etter kvart glipper litt bakover.

Til slutt var siste puljekamp mot ROS, Ryken og Spikkestad IL. Sidan det kun var A-sluttspel og dei 5 puljevinnarane fekk flge av berre dei 3 beste toarlaga, var det ikkje sjans for avanse ment. For oss, men det var det for ROS 2. I flge eit anna lag lnte dei spelarar fr fstelaget for ta seg vidare, men uansett gjorde vi ein god kamp. Vi hadde sett dei hadde ein fysisk, rask og sterk spiss, som dei spelte mykje mot. Vi var budd p det og Andre og Michael klarte p imponerande vis stagge dei. 1-1 til pause, etter at Mohammed sendte oss i fring. Etter pause hadde vi nok av sjansar, men ROS avgjorde p noko som sg ut som offside. Skit av, ein solid kamp av oss dette.

Totalt sett 4 gode kampar i ei tff pulje med motstandarar vi spelte jamnt med. Marginane var ikkje med oss, men alle 15 fekk spele om lag like mykje. Stort sett ingen sure miner for at det i hovudsak vart ein omgang p kvar i kvar kamp. Slik m det bli nr vi er s mange p tur. Og kjekt har vi hatt det. Fleire krona det med ny tur i Sommarland sndag ettermiddag, sidan regnversgarantien etter laurdagsturen gav gratis inngong.
Takk til bde store og sm som srga for ei kjekk cuphelg. P tysdag er det seriekamp.

Keepergeneral Martin.

Tap i semifinalen for J15, bronsefinale i morgon
Les meir [25.06.2019]
Siste fr ferien
Les meir [23.06.2019]
Dramatisk og spennande p Sr Arena d J15 sikra semifinale i A-sluttspel i Sr Cup
Les meir [23.06.2019]
Festdag p Husnes stadion
Les meir [22.06.2019]
J15 med full pott etter dag 1 av Sr Cup!
Les meir [22.06.2019]
Trio J15 til Sr Cup til helga
Les meir [19.06.2019]
Klubben treng kjkken-hjelp p Fotball skulen!
Les meir [19.06.2019]
Gode resultat for Trio symjarar under rets ADO cup