rsmelding Trio J14 sesongen 2018

Trio J14 etter finalesiger i B Sommarland Cup juni 2018

Jentene p 14-rs laget til Trio har hatt ein meget bra sesong i 2018. Sosialt har vi hatt det kjekt i lag bde heime p Kvednabekkjen og p tur. Sportsleg med cupsiger p sommaren og godt med poeng i 1. divisjon Rogaland bde vr og haust har det vore i overkant av kva vi kunne tru p fr sesongen.

Mest framgang fr i fjor: Ariana!
Vi starta opp umiddelbart etter skulestart i januar og heldt gande til litt uti desember. Ei veke treningsfri i sommar er einaste pausen og vi har totalt hatt 70 treningar gjennom ret. Oppmte for laget totalt sett har vore litt lavare enn i fjor, 72% i r mot 77% i 2017.

rets toppscorar: Julie!
Allerede etter 2 veker bar det av grde p cup i Vestlandshallen i Bergen. Vi stilte 2 jevne lag som begge gjorde reint bord lrdagen i puljespelet og vart puljevinnarar. Dette vart feira med Pizza i Bergen p kvelden og hotellovernatting. Sndagen vart det knepne tap i kvartfinale for begge vre lag, men det var ein glad og ngd gjeng som reiste heim fr sane sndag ettermiddag. Her ville vi tilbake!

Flest treningar: Synna!
I februar var det Trio sin tradisjonelle innecup i Husneshallen. Vi stilte med eitt lag i 16-rs klassen laurdagen og 2 jevne lag i J14 sundagen. Etter flott innsats vart det finaletap begge dagane. Mest overraskande og imponerande var nok finaleplassen i 16-rs klassen.

Strst auke i treningar: June!
Fr seriestart fekk vi laga til ei svrt uformell miniturnering med Rosendal J14 og Trio J16 p Kvednabekkjen. Her hadde vi ein kjekk og sosial dag med god ving i 11ar fotball fr seriestart.

Vi var spente p kva vi skulle opp imot i 1. divisjon Rogaland. Det skulle visa seg at jentene ogs meistra denne utfordringa og etter endt vrsesong enda vi som nummer 6 av 9 lag med 10 poeng p 8 kampar. Dette var nok til beholda plassen i 1. divisjon, dei 3 nederste rykka ned.

I juni var vi til B og deltok p B Sommarland Cup. Normalt er her 8 lag med i kvar av jenteklassane, men denne gong berre 4. Jentene storkoste seg i 25 grader bde p- og utanfor banen. Totalt 4 kampar med 13-0 i mlforskjell og turneringssiger etter ha sltt arrangrklubben Skarphedin bde i puljespel og finale. Julie Ersland scora begge mla i finalen og vart og kra til finalens beste spelar av ein jury. Skarphedin var nr 3 i 1. divisjon Telemark og gjekk i august til A-sluttspel i Norway Cup.

Den ultimate utfordringa for sesongen kom til hausten d vi skulle opp mot dei 5 laga som kom over oss p tabellen i vrsesongen, attptil i dobbel serie. Men etter 10 tffe kampar var vi nr 4. plassen og enda til slutt p 5. plass, med Bremnes bak oss. Ein meget bra gjennomfrt sesong p alle mtar sportsleg!

Julie Soma Ersland vart rets toppscorar med 15 ml p 17 kampar, imponerande mot denne motstanden! Ariana Quam vann kringa 'mest framgong i sesongen', mens Synna Holmedal Gjerding hadde flest treningar p laget i 2018.

Det er mange takka for bidrag gjennom sesongen. Takk til foreldregruppa som har sttta opp om laget p ein framifr mte og bidrege ved behov. Ein spesiell takk til Monica for uttallige draktvaskar, til Ronny og Roald for kjring av Triobuss og til Frydis, Bjrn, Kristine og ystein for flotte bidrag i sttteapparatet. Stor takk ogs til Kjell M og Karen p J13 for godt samarbeid og ln av flinke jenter derifr.

For 2019-sesongen ser det bra ut for laget. Vi mister ei jente, men har s langt ftt 2 nye fr Halsny og troppen tel d 14 jenter. Etter ein sesong med srs tff motstand og mykje ving i lavt press og kontringsfotball, nsker vi spela J15, 2. divisjon Rogaland neste r. (endring fr 2019 til J15 og J17, ikkje lenger J16 i Rogaland heller). Med dette hpar vi f utvikla oss meir i den offensive delen av spelet, med meir tid mot etablert forsvar som krev meir kreativitet i angrepsspelet. Det blir spennande sj korleis det gr:-)

Desse har utgjort J14 i 2018:
Malene Heimvik, Astrid Borgen, Ariana Quam, Linnea Eide Rusten, June Svellingen Hammer, Ida Helen Gudding, Aurora Nilsen Mathisen, June Marie Stre Bjelland, Synna Holmedal Gjerding, Julie Soma Ersland, Cecilie Ens Medhaug, Ingeborg Stensletten Hagan, Emma Saghaug Meling. Fr J13 har Leah Mo og Sophie Mehri delteke mest.

For Trio J14 (2018)
Per Einar Gjerding, hovudtrenar