Mot ein god del odds

For frste gong i Trio si historie har vi hatt to juniorlag p gutesida! I om lag dei ti siste ra har vi hatt eitt juniorlag i fellesskap med naboklubbane, men nytt i r har vore eit eige junior-2 bestande av 17-rsgutane (frsters junior) i Trio. Det har klubben aldri hatt fr. Her ei kort oppsummering av sesongen til Trio G19-2, eller G17, om du vil.

Ofte er det stort frfall i mange klubbar etter G16-niv, men dei fleste fr 2001-laget vrt nskte halde fram med fotball d vi telte opp i fjor haust, helst som eige lag med gjengen samla. 15 gutar var p blokka. Difor argumenterte vi for ha eit junior-2 i r. Vi har omtalt oss som G17, men har spelt i juniorklassen (G19) i Rogaland, med motstandarar fr Stord og Haugalandet. Gro Aakre har vore lagleiar, og underteikna trenar, og som vanleg har vi heldt det gande med treningar gjennom heile ret. Pause mellom sesongane og i sommarferien er for pingler :)

Dei frraste trudde nok det var grunnlag for eit slik lag, men det har vi motbevist til fulle. Det var ein viss kamp for f det til. Fr styreniv var det lita tru p at vi skulle klare det. Sitat ein i fotballstyret: Eg hadde ikkje hatt noko tru p dette om det ikkje var du, Are Vi mtte ha bde ein og to ekstrarundar for f forsting for at vi skulle ha eigne treningstider. Og som einaste lag i klubben har vi mtta klare oss med eit 4 r gammalt draktsett fr ein tidlegare utstyrsleverandr, der alle dei andre laga har ftt nye drakter. S vi har vel ikkje opplevd den heilt store trua p oss

Likevel har vi ikkje hatt problem med gjennomfre sesongen med 16 seriekampar i Rogaland G19, samt deltaking p Norway Cup i sommar. Underteikna venta p frehand at det ville bli tft som reint 17-rslag i G19-klassen, men gutane tok nivet bra. Det vart rett nok tap i alle 7 vrkampane, men spelemessig jamnt og knappe siffer i alle. Og i haust har det lysna i poengsankinga ogs, med 4 sigrar og 1 uavgjort, og 36 ml (mot 13 i vr).

Ml og resultat er likevel ikkje det viktigaste. Vi har opprettheldt eit tilbod utan vera veldig kravstore og serise, men har likevel oppndd stor sportsleg framgang og hatt det veldig kjekt i lag. Og det er trass alt det viktigaste. rsak til frfall i denne alderen er ofte at det blir meir serist enn spelarane er interessert i ha det. Etter at tre gutar flytta i sommar, har vi vore berre 12 spelarar p laget i haustsesongen. Men med godt samarbeid med G16 og G19, har det ikkje vore problem stille lag til alle kampane. Takk til Mohammad og Yaser fr G16, som har vore med nr vi trengte, og til Ruben, Sander V, Rasmus og Vebjrn R fr G19, som har bidrege p ein del kampar i haust. Og totalt sett har vi lnt ut langt meir til G19 enn vi har trengt lne inn til vre kampar. For dei ivrigaste og mest ambisise i gjengen har det vore kjekt vera med G19 i tillegg. Tarmo og Samson har vore fast med der i heile r, nokre andre meir sporadisk.

Vonleg vil brorparten av gutane halde fram med juniorfotball neste sesong. Etter ha vore trenar for desse fysakane i 6 r, er det no slutt for min del. P 6 r har vi hatt om lag 625 treningar, 175 kampar og vore p 17 cupar. Hpar ha bidrege til at det vart bde bra fotballspelarar og skikkelege folk av den galne gjengen eg rota meg borti medan dei framleis gjekk p barneskulen. No har dei blitt store, skjeggete slampar med moped, jobb og kvinnfolk, nesten alle mann :)

Takk for mange kjekke r og fotballminner, karar!

- Trenar Are Ulseth

KM kamp J13 2.div. Trio-Nore Neset 2