Bidrog til at Hordaland gjekk til topps

Lerylekene 2018 (Vestlandsmesterskapet) er kretstevling mellom Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Vest/Aust-Agder. Den vart arrangert p Ostery i helga og dne Olsen fr Trio var med og bidrog til at Hordaland vann.

Kretsene tar ut utvere som er kvalifisert i de enkelte velsene, maks 4 pr. utver og maks 2 velser pr. dag. dne Stuland Olsen, ble tatt ut i 4 velser, diskos, kule, slegge og spyd.

Frst ut p lrdag var det diskos. Arne Torget hadde tatt turen til Ostery for finjustere teknikken underveis. Diskosringer kan vre variable, enkelte har litt slettere overflate og noen litt grovere. Ringen p Ostery er ikke s fin som den p Husnes, s dne sleit litt med rotasjon og det stemte ikke helt. Det ble akkurat nok til g videre til finale (de 8 beste). dne l lenge langt unna pallen, men fikk til ett brukbart sistekast p 25.18 meter og kapret dermed 3.plassen for G14. Det var nok flere som ikke fikk rotasjonen p plass.

Litt seinere p dagen var det kulestt. dne satte ny pers med 10.68 meter, som holdt godt inn til en 2. plass.

Slegge frst ut p sndagen. velsen utfres i samme ring som diskos, da med innlagte foringer for f mindre sirkel. De to frste kastene til dne gikk rett i buret. Han valgte ta det tredje kastet som sikringskast for g videre til finale. Og som i diskos, s fikk dne full klaff p sistekastet, satte ny pers med 30.28 meter. Det holdt til 3.plass.

Siste velse var spyd. dne kommer seg greit videre til finale, men det stemmer ikke helt p de frste 5 kastene. Men han fr til ett fint sistekast p 30,63 meter. Det er 2,5m fra pallen, men blir en fin 5.plass.

4 velser og 3 medaljer i sekken er godt levert! Neste helg blir det Bergenslekene, s den 22.-23.september er det duket for kretsmesterskapet p Fana Stadion!

Hordaland vant kretstevlingen og dne har med sine 3 pallplasser bidratt godt til det.

Sluttstilling Vestlandet:

Hordaland.............. 295