Fotballskule 2017
Trio Cup 2017

2017-sesongen for Trio G16-2

Offisielt lagbilete av Trio G16-2. Foto: Jonn Karl Stre, Kvinnheringen.

Her er ei oppsummering av sesongen for andrelaget vrt p G16. Vi har hatt det veldig kjekt i r, hatt veldig mange treningar, blitt fleire spelarar, hevda oss bra i kampane og p Norway Cup, og ogs ftt brynt oss p betydeleg betre lag enn oss sjlve p eit par cupar i r. Til saman hyrest det ut som ein god fotballsesong.

Aref begynte p laget i slutten av januar.

Auke i antal spelarar!

Fr vera om lag 30 spelarar ved nyttr, er vi i Trio no oppe i 32 aktive i 15-16-rsklassen for gutar. Desse har vore fordelt p to lag, med godt samarbeid i mellom gjennom sesongen. Medan mange andre klubbar slit med frfall i desse rsklassane, har vi alts blitt fleire. Berre tre har slutta gjennom sesongen (to fr frstelaget og ein fr andrelaget), og vi har ftt inn 4-5 nytilflytta afghanske gutar, i tillegg til dei to vi fekk med i fjor. Samstundes viser Erik at det gr an bli ein habil spelar sjlv nr ein startar p fotball nr ein fyller 15 r. Veldig kjekt!

Erik (15) begynte p fotball i vinter og har hatt veldig fin utvikling.

Frstelaget tel no i haust 13 mann, medan resten tilhyrer Trio 2, og vi er alts blitt ei ganske stor gruppe. Nokre er her litt meir sporadisk med, men i eit breddetilbod som vrt er det rom for alle. Graden av serisitet har dog vore litt mindre p Trio 2. Viktig med fokus nr ein er p trening, men ogs viktig ha det kjekt. Og ein kan som regel f til begge deler. Mengden kondisjonstrening, organisering og taktikkprat har vi prvd begrense litt.

Kaptein Gaute er kongen av treningsframmte.

Hg aktivitet gjennom sesongen

Det m seiast at mange p laget har eit veldig bra treningsframmte. Vi har stort sett hatt 3 treningar i veka heile sesongen og vi driv med trening heile ret. Underteikna har ikkje tru p ta fri nr skuleferie eller haustmrke melder seg. Nokre har hatt hve til trene med begge lag og Gaute og Samson har begge 136 treningar s langt. Det er ofseleg mykje. P rets frste 10 mnadar har vi hatt 112 eigne treningar med Trio 2. Gaute har flest, og Aref har 97 treningar etter at han starta p laget i slutten av januar. Og i sommar dukka det opp ein ny kar (Said), som har vore p bortimot alle treningane sidan han begynte.

Wales er nesten like gode som oss p lagbileter.

Kjekk kampsesong

P Trio 2 har vi i sesongen spelt 20 kampar, inkudert treningskampar, og totalt har 23 gutar vore i aksjon. Vi kan notere 10 sigrar, 5 uavgjorte og 5 tap, det er ein grei statistikk. Gjennom sesongen har vi lnt ca tre fr frstelaget pr kamp, av dei gutane som har tilhyrd vr gjeng i tidlegare r (2001-gutane). Dette har vore viktig for det sosiale for gutane. Prestasjonane i kamp har vore litt varierande, men i snitt ganske bra. Faktisk har vi tapt meir enn vi har vunne heime, medan vi p bortebane har vunne heile 5 av 7 seriekampar(!)

Daniel er toppscorar trass i ha vore mykje skadeplaga i r.

Forutan Rosendal sitt lag, som var altfor sterke for 3.divisjon og gjekk opp i 2.divisjon etter vrsesongen, s har det vore ein veldig kjekk og jamn serie. Vi har tapt heime for jumbo Moster, og vi har vunne borte mot topplaget Nore Neset. Her er det kor pskrudde vi har vore sjlve som har avgjort. I skrivande stund toppar vi faktisk tabellen, men Nore Neset kan passere oss om dei vinn hengekampen sin. Vi har hatt nokre lange turar, med 4 gonger til Os som det lengste. Og samtlige kampar p helg, der burde fotballkretsen klart lage eit betre oppsett med meir kampar p kvardagar.

Vill jubel for Trio2 etter ha vunne 2-1 i spel 6 mot 7 i store delar av kampen.

Cupdeltaking

Vi har totalt delteke i 4 cupar i r. Som alltid Trio Cup i Husneshallen, og sidan har vi mtt knallsterk motstand bde i Zinken Cup i Odda (frste gong utandrs) og p Regy Cup i Haugesund i haust. I mellom der var rets store hgdepunkt Norway Cup i Oslo. Det var frste gongen vre gutar deltok der og vi hadde jobba dugnad i halvanna r i forkant for f det til. Vi reiste med 21 spelarar og stilte difor to 7arlag. Her kom eitt lag til A-sluttspel og det andre var ogs veldig nre kome dit. Sportsleg varta srleg eine laget opp med beste fotballen vi har sett av gutane nokon gong. Men enda viktigare var det sosiale med turen, der gutane og ein god bling foreldre og familie hadde ei veldig kjekk veke i lag. Satsar p vi fr til tur neste r ogs :)

Her (Trio1) og her (Trio2) kan du lese referat fr Norway Cup-turen.

Ny mann: Yaser hadde ikkje spelt fotball fr han begynte med oss i mars, men er no fast p backplass.

Underteikna har vore trenar for Trio 2, med Gro Aakre som lagleiar. Takk til Geir Marthinussen, som har steppa inn som trenar ved nokre hve nr eg har vore p reis. Ein ser ofte i andre klubbar at toarlag fr mindre merksemd og sportsleg oppflging, men den fella var det eit ml ikkje g i for vr del. Det har vi lukkast bra med. Neste r held 2001-gjengen frsters junioralder. Mange har vist interesse for halde fram i lag, satsar p at vi fr til det. Vi held i allefall p med treningar vidare utover hausten og vinteren.

Samson hyrer til frstelaget, men har etter eige nske vore fast med oss i heile r ogs.

Underteikna har elles ogs vore involvert som trenar, assistent, koordinator etc p G16-niv dei 7 siste ra i Trio, men neste r er eg ikkje med p G16-trinnet. Det har vore veldig kjekke r og eg synest ein har lukkast veldig bra med legge til rette for bde topp og breidde i denne perioden. At heile 43 spelarar fr desse rskulla til no har vore innom seniorlagsfotball, og at vi jamt over har hatt srs lite frfall alle sesongane, er prov p det. Samarbeidet med Halsny IL har ein stor del av ra for dette, s underteikna vil i allefall tilr at ein ser grundig p framtidige moglegheiter for samarbeid.

- Trenar Are Ulseth

Triofesten