Fotballskule 2017
Trio Cup 2017

Dramatisk A-sluttspel for J13 p Regy Cup enda med 3. plass

J13 med flott 3. plass i Regy Cup

Smjentene og sttteapparatet fekk ein spennande, dramatisk og svrt spesiell sndag i Regy Cup. Etter ha ftt medhold i protest i kvartfinalen, blei det semifinale mot Stord 2 der det blei et knepent 1-2 tap. Ein flott prestasjon av jentene med 3. plass av 12 lag i J13-klassen.

I kvartfinalen sndag morgen skulle vi opp mot Mastra IL fr Stavanger sida. Vi gr ut i samme stil som dagen fr og dominerer kampen fullstendig fr start. Fullt fortent er det d Julie setter kontrollert inn 1-0 til jentene i kvitt for anledningen.

Mastra er eit fysisk sterkt lag og s lenge vi stod opp i duellane var vi klart bedre enn dei. Gradvis utover i andre omgang imidlertid, dett vi ned eit par hakk og Mastra er bedre enn oss i sluttomgangen. Den omgangen er den desidert svakaste vi gjer heile helga, d hang vi ikkje sammen som lag. Det mtte bli utligning og det blei det. 1-1 og direkte straffespark konkurranse.

Og det var her det skulle bli drama. Vi gjer dommaren uoppfordra ein lapp med navna p dei 5 som skal skyta dei 5 frste og ogs navn p dei som evt skal ta straffe 6-8. Etter 5 straffar str det 4-4 og vi m fortsette med straffe for straffe. D Mastra er p vei fram for skyte nummer 7, drar vi kjensel p at det er ei som allerede har tatt straffe. Ogs straffe nummer 6 blei tatt av ei som hadde skutt fr. Vi gjer oppmerksom p at det m nye spelarar fram og til slutt ender det med tap for Trio.

Underteikna hadde ikkje tenkt protestera, men etter litt rdslaging i lagledelsen, bestemmer vi oss for at feilen var spass graverande og avgjerande (og ikkje minst urettferdig) at vi ville ppeika dette i ein protest s fekk andre vurdera om det var rett eller galt. Beslutning blei at straffekonken mtte gjerast p nytt i henhold til regelverk og den vinn Trio 3-2. Ikkje ein kjekk mte vinna p, men skulle meine at det var rettferdig (og det har forsvidt alle vi har snakka med meint ogs).

All styen rundt dette tok fryktelig mykje energi bde av spelarar og trenarar. P toppen av dette var det ca 35min til semifinale skulle spelast. I staden for oppvarming mtte jentene avgrde for f i seg mat og bytte til raude drakter for mte med Stord 2. Ikkje gunstig.

Semifinalen kunne egentlig ikkje bli ein storkamp av oss med den uheldige inngangen. Syns jentene med tanke p dette gjer ein heilt OK kamp mot det unge Stord 2 laget som spelte si livs turnering. Det enda til slutt med 1-2 tap for oss og finaleplass for Stord laget.

Alt i alt ei super helg for alle, bde store og sm. Jentene viser fortsatt stor framgang og spelar sin beste fotball nokon gong p laurdagen. Men som heilt naturlig er, s svingar kvaliteten litt enn. No gjelder det lfta vrt svakaste niv. Oppfrsel og adferd heilt topp og alle fresette gler seg nok allerede til neste overnattingscup.

Desse var med:
Malene Heimvik, Aurora N. Mathisen, Ingeborg S. Hagan, Synna H. Gjerding, June S. Hammer, Linnea E. Rusten, Ariana Quam, Leah Mo, Julie Soma Ersland, Emma S. Meling, Ida H. Gudding, June Marie Bjelland, Astrid H. Borgen.

Per Einar:-)

Sterk borteseier til J13 mot Stord 2