Vinterens hgdepunkt

Vinnarlaget Trio/Halsny 1 framme og 2.plass til Trio/Halsny 2 (bak). Foto: Verner Fjelland.

Trio Cup for dei eldste ungdomsklassane gjekk av stabelen i Husneshallen laurdag. Her var det topp stemning og fartsfylt gutefotball fr tidleg til seint.

Grunna blant anna konkurrerande arrangement i Bergen og p Stord, s var deltakinga noko mindre enn vanleg. Ikkje nok pmelding til f til jenteklasse denne gongen, og det betydde at dei 12 pmeldte laga i guteklassen fekk hve til spele ekstra mange kampar. Fordelt p to puljer a 6 lag, vart det heile 5 innleiande kampar og for dei som tok seg gjennom heile sluttspelet, totalt 8 kampar. I tillegg til vre lag var klubbane Etne, Halsny og Eikelandsfjorden representert. Srleg kjekt med laga fr utanfor kommunen, som ogs er lag vi relativt sjeldan mter i seriespel.

Hvard Vgen p TH2 var turneringas kanskje beste spelar.

Sjlv har vi enorm breidde i guteklassen i r, faktisk er heile 4 lag (alle 11ar) meldt p i seriespelet. I helgas innecup utgjorde desse heile 7 lag. Frstelagsgruppa vr, som er samarbeidslaget Trio/Halsny (rein 16-rsgruppe), utgjorde lag 1 og 2. Desse held eit veldig hgt niv og tok nr som forventa dobbeltsiger i cupen. Den andre 16-rsgruppa vr utgjorde Trio 3 og Trio 4 p cupen, medan 15-rsgjengen utgjorde Trio 5, 6 og 7. Sistnemnte Trio 7 hadde grunna sjukdomsfrver lnt inn eit par 13-ringar, og desse beit veldig godt fr seg mot betydeleg meir storvokst motstand.

Storspel av kaptein p Trio 7, Espen Aakre Sjo.

Etne fekk alle sine tre lag vidare til kvartfinale. Etne 1 vann ein prestisjefylt kvartfinale mot Etne 2, men i semifinalen vart det stopp mot Trio/Halsny 1, som vann solide 5-0. Trio/Halsny 1 sleit faktisk meir i kvartfinalen, der eit srs godt kjempande Trio 7 berre var vel 10 sekund fr halde dei til 0-0 og straffekonkurranse. Men d sette Ruben Saug inn sigersmlet som tok favorittane vidare. Det skulle faktisk ikkje bli trong for straffekonk ein einaste gong i cupen.

Loc Nguyen storspelte i ml bde for Trio 3 og for eit par andre lag han vart utlnt til lpet av cupen.

Eikelandsfjorden tok seg til semifinale, men ogs dei mtte veggen i form av Trio/Halsny (0-2). Her var det lag 2, som dermed var finaleklare og skulle mte lagkameratane. Det vart ein prestisjekamp, der trenarane sette seg p tilskodarplass og let gutane sjlve gjere opp om pokalen utan innblanding. Det var lenge spanande, inntil den som scorar minst av alle, sendte frstelaget i fring. Vegar Tigana Hoff var p plass framom ml og krona verket etter eit strlande angrep. P tampen punkterte Erik Voster Solberg kampen med setje inn 2-0. Erik er endeleg attende p banen etter halvanna r p sidelinja med kneskade. Dermed kunne Trio/Halsny 1 lfte den strste pokalen.

Neste helg er det ny turnering. P sndag blir det lang dags ferd mot natt nr 13-14-ringane skal i aksjon. Heile 26 lag er pmeldt i 3 klassar. 14-rsgutane skal grytidleg i aksjon, fr jenteklassen spelar midt p dagen og p ettermiddag/kveld er det endeleg G13-klassen sin tur. Det heile er ikkje avslutta for nrare kl 22 p kvelden.

Resultater fr kampane.

rsmelding Trio J14 sesongen 2018